Jezero Nakuru

Osmoga, poslije otprilike dva sata leta iz Tsavo Est, smo stigli na Jezero Nakuru, poznato po najvećoj koloniji ždralova na svijetu. Tu smo proveli pola dana uživajući u ovom zemaljskom raju. Avion je sletio na zemljanu pistu i odmah po izlasku iz aviona, na tridesetak metara od nas, nas je "čekao" jedan bufalo i činilo se kao da nam želi zaželiti dobrodošlicu. Nakon pozdrava od strane osoblja parka, krenuli smo u razgledanje i prvo iznenađenje je bilo tu: praktično uz samu cestu, na 3-4 metra, nalazio se jedan nosorog, jedna od rjedjih životinja u Keniji, koju smo vidjeli samo u ovom nacionalnom parku. Zaustavili smo se neposredno kraj njega i to ga nije ni najmanje smetalo. Izgleda da se i on zabavljao, stalnio mijenjajući poziciju i omogučavajući nam na taj način da napravimo vrlo lijepe fotografije.

Odbor za dobrodoslicu       kenija ekspres   

prvi nosorog kojeg smo vidjeli na safariju          zirafa medju drvecem

zirafa    stado mladih zebri      

Samo jezero je prepuno ždralova, čija prekrasna roza boja i oslikavanje u vodi pružaju predivan prizor koji nadopunjavaju i njihova glasanja. U okolici samog jezera, pa i u samom jezeru (kao što se može vidjeti iz fotografija), se nalaze i mnogobrojne druge životinje koje dolaze na napajanje.

jato crvenih zdralova          bik se odmara na obali jezera

odsjaj u vodi   

Ručali smo u Lake Nakuru Lodge, prekrasnom mjestu, s puno cvijeća i sa fantastičnim pogledom na prirodu koja ga okružuje. Albert, koji je bio u našem društvu, je obećao sam sebi da će se jednog dana vratiti i proboraviti najmanje jedan tjedan u jednom od lodge-eva koji čine ovaj turistički centar u prirodi.

ulaz u kamp    rucak sa prijateljima    straza   

Nakon ručka smo proslijedili, s istim avionom s kojim smo stigli, prema novom odredištu, parku Masai Mara. Iako je vrijeme bilo lijepo, let je bio dosta nemiran zbog učestalog propadanja aviona tako da su neki od učesnika imali i malih problema sa stomakom, lako shvatljivo nakon obilnog ručka u Lake Nakuru Lodge. Sva sreća da su se u opremi aviona našle i adekvatne vrećice, koje su bile jako tražene.


Kenya Safari . Tsavo Est . Jezero Nakuru . Masai Mara . Kimana . Watamu . Video Kenija . Linkovi