Jezero Nakuru

Osmoga, poslije otprilike dva sata leta iz Tsavo Est, smo stigli na Jezero Nakuru, poznato po najvećoj koloniji ždralova na svijetu. Tu smo proveli pola dana uživajući u ovom zemaljskom raju. Avion je sletio na zemljanu pistu i odmah po izlasku iz aviona, na tridesetak metara od nas, nas je "čekao" jedan bufalo i činilo se kao da nam želi zaželjeti dobrodošlicu. Nakon pozdrava od strane osoblja parka, krenuli smo u razgledanje i prvo iznenađenje je bilo tu: praktično uz samu cestu, na 3-4 metra, nalazio se jedan nosorog, jedna od rjeđih životinja u Keniji, koju smo vidjeli samo u ovom nacionalnom parku. Zaustavili smo se neposredno kraj njega i to ga nije ni najmanje smetalo. Izgleda da se i on zabavljao, stalno mijenjajući poziciju i omogućavajući nam tako da napravimo vrlo lijepe fotografije.

Odbor za dobrodošlicu    Bik s velikim rogovima    Kenija ekspres u akciji    Da li se sprema za napad?

Prvi nosorog kojeg smo vidjeli na safariju    Karakteristično drveće sa širokom krošnjom koja podsjeća na kišobran    Vrijeme je da se nešto obrsti    Žirafa među drvećem

Žirafa    Stado mladih zebri    Stari bik u potrazi za sjenom    Sjene nema, ali ima nešto hrane

Samo jezero je prepuno ždralova, čija prekrasna roza boja i oslikavanje u vodi pružaju predivan prizor koji nadopunjavaju i njihova glasanja. U okolici samog jezera, pa i u samom jezeru (kao što se može vidjeti iz fotografija), se nalaze i mnogobrojne druge životinje koje dolaze na napajanje.

Jato crvenih ždralova    Izgleda kao neki balet na vodi    Svi na jednoj nozi    Bik se odmara na obali jezera

Odsjaj u vodi    Da li se ovaj nosorog skriva u travi?

Ručali smo u Lake Nakuru Lodge, prekrasnom mjestu, s puno cvijeća i s fantastičnim pogledom na prirodu koja ga okružuje. Albert, koji je bio u našem društvu, je obećao sam sebi da će se jednog dana vratiti i proboraviti najmanje jedan tjedan u jednoj od kućica koje čine ovaj turistički centar u prirodi.

Ulaz u kamp    Ručak s prijateljima    Straža ispred bivka    Mali majmun je našao mjesto gdje se može napiti vode

Nakon ručka smo proslijedili, s istim avionom s kojim smo stigli, prema novom odredištu, parku Masai Mara. Iako je vrijeme bilo lijepo, let je bio dosta nemiran zbog učestalog propadanja aviona tako da su neki od sudionika imali i malih problema sa stomakom, lako shvatljivo nakon obilnog ručka u Lake Nakuru Lodge. Sva sreća da su se u opremi aviona našle i adekvatne vrećice, koje su bile jako tražene.


Kenya Safari . Tsavo Est . Jezero Nakuru . Masai Mara . Kimana . Watamu . Video Kenija . Linkovi