Kenija Safari

Kreirao sam ovaj site u sjećanje na prekrasni godišnji odmor koji smo proveli u Keniji od 4. do 19. veljače 2007, od toga prvi tjedan na safariju i drugi tjedan na moru. Organizirali smo putovanje preko African Safari Club. Godinama je u nama postojala želja da posjetimo Afriku i konačno je stigao taj dugo očekivani moment. Ranac s par kratkih majica i nekim osnovnim potrepštinama na leđa i pravo na aerodrom.

Krenuli smo iz Milana i nakon 10 sati leta (imali smo jedno spuštanje u Zanzibar) smo došli u Mombasa-u, 5. ujutro. Prvi dan smo proveli u Shanzu-u, hotel Shanzu Beach. Slijedeći dan smo krenuli na safari "Out of Africa" u jednom kombiju prilagođenom za tu namjenu.

Safari

"Out of Africa" je tour koji obuhvaća 4 kenijska nacionalna parka: Tsavo Est, Jezero Nakuru, Masai Mara e Kilimanjaro Kimana. Odsjeli smo u tri razna kampa, uvijek u bungalowu. Između parkova smo se premiještali sa malim avionom koji može prevesti 20 osoba (u grupi nas je bilo 18).

Vidjeli smo sve životinje koje se mogu očekivati na safariju, osim leoparda i geparda, uživali smo u prekrasnim krajolicima, koji su se mijenjali od parka do parka i udisali afrički zrak, uživajući u novim, za nas nepoznatim mirisima savane.

Bilo smo u društvu jednog para iz Njemačke, Johanna i Albert, i iz Engleske, Gill e Jonathan, s kojima smo proveli ugodne trenuke i dobro se zabavili i podjelili naše dojmove. Podijeliti vlastite utiske s drugim osobama je sigurno pridonijelo uspjehu cijelog putovanja.

Organizacija safarija je bila gotovo savršena: sve vrlo precizno i na vrijeme, programi dinamični i različiti od parka do parka. Lubaznost osoblja doista na viskom nivou i ono najvažnije, spontana, sa iskrenom željom da se izađe u susret turistu i da se zadovolje njegove želje, koliko god je to moguće.

Odmor na moru

Drugi tjedan smo proveli na moru u Watamu-u, u bungalowu hotela Watamu Beach. Pijesak na plaži je bijel i lijep, ali zbog velike razlike plime i oseke (oko 3 metra), granična linija između plaže i mora je puna organskih otpadaka (lišće i alge) koji se nalaze i u moru. Za vrijeme oseke praktično je nemoguće okupati se, ali bazen spašava stvar.

Odmah van zone koju zauzima hotel, nalazi se mjesto Watamu (oko 9 tisuća stanovnika) s većinom muslimanskog stanovništva. Malo dalje, preko puta ceste koja povezuje Mombasa-u i Malindi, se nalazi dio mjesta s kršćanskom većinom. Prisutan je i veliki broj italijana (par stotina) koji već godinama žive u Watamu-u.

Za vrijeme našeg boravka bili smo na jednom poludnevnom izletu u Malindi-u i na cijelodnevnom izletu sa barkom koji su organizirali "beach boys" (lokalni dečki koji nude razne turističke usluge na plaži).

I ovdje smo imali dobro društvo, dva talijanska para: Angela i Andrea, i Silvia i Luca, koji žive vrlo blizu nas u Milanu (mali je svijet). Nadopunjujem ovaj dnevnik putovanja nakon 7 godina i mogu reći da smo s njima poduzeli i neka druga putovanja.

kenija safari

Safari
Tsavo Est

Jezero Nakuru

Masai Mara

Kimana


Odmor na moru
Watamu
Video Kenija

Linkovi